Mainos
Mainos

Ruotsin vähemmistöhallituksen etumatka kapenee

Ruotsissa kannatusero porvaripuolueiden muodostaman allianssin ja punavihreiden puolueiden välillä on pienimmillään kolmeen vuoteen.

Asia käy ilmi Svenska Dagbladetin ja Göteborgs-Postenin teettämästä mielipidetutkimuksesta.   

Kolmella hallituksessa istuvalla punavihreällä puolueella on enää vain 1,6 prosenttiyksikön etumatka neljän oppositiossa olevan porvaripuolueen allianssiin. Punavihreiden puolueiden kannatus on nyt 42,7 prosentissa ja allianssin 41,1 prosentissa. Vielä syyskuun vaaleissa ero puolueblokkien välillä oli 4,2 prosenttiyksikköä.  

Mielipidetutkimuksen mukaan allianssin ulkopuolisen oppositiopuolueen ruotsidemokraattien kannatus on laskenut 12,1 prosenttiin.  

Ruotsissa poliittinen tilanne on jännittynyt, sillä vähemmistöhallitus yrittää saada ensimmäisen budjettinsa läpi valtiopäivillä joulukuun alussa. Budjettiäänestyksessä ruotsidemokraatit saattaa laukaista hallituskriisin, mikäli puolue äänestää porvariallianssin budjettia ja kaataa hallituksen esityksen.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot