Mainos
Mainos

Ruotsin vasemmistopuolueen puheenjohtaja eroaa?

Ruotsin vasemmistopuolue ilmoittaa tänään puheenjohtajansa Gudrun Schymanin kohtalosta. Schymanin ennakoidaan eroavan veropetosepäilyjen vuoksi.

Veroviranomaiset ovat ilmoittaneet epäilevänsä Ruotsin vasemmistopuolueen puheenjohtaja Gudrun Schymania veropetoksesta vuoden 2001 verotuksen yhteydessä. Skandaalin arvellaan johtavan eroon. Puolue on ilmoittanut pitävänsä lehdistötilaisuuden aamupäivän aikana.

Schymania vaaditaan palauttamaan 91 000 kruunua eli 9800 euroa. Schymanin esittämät 120 000 kruunun verovähennykset torjuttiin. Ruotsin tiedotusvälineiden mukaan joukossa oli mm. hotelli- ja autonvuokrauslaskuja, jotka joko Ruotsin eduskunta tai puolue oli jo maksanut.

Schyman on itse sanonut tehneensä väärin, mutta ettei hänellä ollut aikomusta huijata järjestelmää.

Schyman on aiemminkin joutunut kielteiseen julkisuuteen. 1990-luvun puolivälissä hän kertoi olevansa alkoholisti, kun hänet oli nähty selvästi humalassa virallisten esiintymistensä yhteydessä.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme