Mainos
Mainos

Ruotsin verottaja epäilee pokerifirmoja vilunkipelistä

Ruotsin verovirasto on ottanut tarkasteluun useita nettipokeriyrityksiä, jotka ilmoittavat pyörittävänsä toimintaansa ulkomailta. Verovirasto epäilee, että käytännössä toimintaa johdetaan Ruotsista käsin ja että yritykset jättävät maksamatta satoja miljoonia kruunuja veroja.

Dagens Industri -lehden mukaan veroviraston suurennuslasin alla on yhteensä 109 yritystä.

Viranomaiset iskivät joulun alla Luulajassa sijaitsevaan pokeriyritykseen, jonka yritysjohto väitti toimivan Maltalta. Seurauksena oli lehden mukaan noin 2 miljoonan euron mätkyt.

Mikäli yritystoimintaa johdetaan käytännössä Ruotsista, yritysten pitäisi maksaa ruotsalaista yritysveroa. Verottajan mukaan useissa tapauksissa yritykset rekisteröivät toimintansa vain muodollisesti veroparatiiseihin.

Lehden mukaan verottaja on ottanut syyniinsä myös pokeriammattilaisia. Toistaiseksi verovirasto on löytänyt ammattipelaajilta yli 15 miljoonaa euroa ilmoittamattomia tuloja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme