Mainos
Mainos

Ruotsinsuomalaisia hämmentää kahden maan äänestyskortit

Ilmoitus äänioikeudesta on tullut monelle ruotsinsuomalaiselle sekä Ruotsista että Suomesta. Oikaisuilmoituksia on lähetetty jälkikäteen, mutta houkutus äänestää kaksi kertaa saattaa silti syntyä.

Äänestyslippu

Ruotsinsuomalaisten eurovaaleja on hämmentänyt tuplana tulleet äänestyskortit. Ilmoitus äänioikeudesta tuli monelle nimittäin niin Ruotsista kuin Suomesta.

Korttisekaannus johtuu siitä, että vaaliluettelot valmistuivat Suomessa aikaisemmin kuin Ruotsissa. Suomesta on postitettu äänestytkortit vähän liian aikaisin ja Ruotsissa tullut tieto, että henkilö käyttää äänioikeutensa Ruotsissa ei ole mennyt Suomeen perille.

Oikaisuilmoituksia on lähetetty perästäpäin. Kaksi äänestyskorttia saattaa silti houkutella äänestämään niin Ruotsin kuin Suomen eurovaaleissa. Kaksoiskansalaisten kohdalla on käytännössä mahdotonta kontrolloida äänestävätkö he molemmissa maissa. Ruotsissa viranomaiset eivät tiedä onko henkilö jonkun muunkin maan kansalainen.

Ennakkoäänensä Suomen EU-vaaleissa antoi Ruotsissa reilut 1 400 äänestäjää.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 07.06.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme