Mainos
Mainos

Ruotsissa avattiin Euroopan ensimmäinen palvelutalo homoille

Ruotsissa on avattu Euroopan ensimmäinen ikäihmisten palvelutalo seksuaalivähemmistöille. Asukkaat kehuvat mahdollisuutta elää samanmielisten lähellä ilman väkivallan ja syrjinnän uhkaa.

Palvelutalo Regnbågen, eli Sateenkaari,  sijaitsee suositussa kaupunginosassa  Tukholmassa. Sen kolmen ylimmän kerroksen asunnot on varattu seksuaalisille vähemmistöille.

– Täällä tulee olemaan kaikenlaista toimintaa: elokuvailtoja, ruoanlaittoa ja ehkä ompeluseura - juoruilua varten. Ovet ovat auki ja ilmeet iloisia kun tapaamme toisemme, toteaa Palvelutalo Regnbågenin varapuheenjohtaja Lars Mononen.

40 asukkaasta puolisen tusinaa on suomalaisia, jotka pakenivat aikoinaan ennakkoluuloja ja syrjintää Ruotsiin. Omasta palvelutalosta he hakevat turvallisuutta.

– Olen asunut tässä vasta kaksi ja puoli viikkoa ja tämä on ihana. Kaikki me tunnemme, että tämä on meidän kotimme. Ja sitten tämä yhteenkuuluvaisuus, että ollaan samanlaisia, palvelutalossa asuva Matias kertoo.

Regnbågen on tarkoitettu nimenomaan seksuaalisille vähemmistöille, Palvelutalon varapuheenjohtaja ei osaa arvioida, miten kävisi heteroille, jotka pyrkisivät taloon asumaan.

– Sitä en tiedä. Minulla ei ole aikomustakaan tehdä jokaiselle pääsykoetta.

Asunnot on tarkoitettu 55 vuotta täyttäneille. Talossa on myös terveyskeskus, ruokaravintola ja parturi.


Kommentointi poistettu asiattomien viestien takia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme