Mainos
Mainos

Ruotsissa ei järjestetä ennenaikaisia parlamenttivaaleja

Ruotsissa ei järjestetä ennenaikaisia parlamenttivaaleja, kertoo iltapäivälehti Expressen.

Pääministeri Stefan Löfven pitää asiasta tiedotustilaisuuden ennen puoltapäivää Suomen aikaa.  

Punavihreän hallituksen ja porvariallianssin neuvotteluista on kerrottu jo aikaisemmin.  

Ruotsidemokraatit saivat syyskuun vaaleissa niin paljon ääniä, etteivät perinteiset puolueet pysty muodostamaan enemmistöhallitusta. Nykyisen vähemmistöhallituksen budjetti ei mennyt läpi valtiopäivillä joulukuun alussa, ja Ruotsi ajautui hallituskriisiin.  

Sosiaalidemokraattien ja ympäristöpuolueen hallituksella sekä niiden tukipuolueena toimivalla vasemmistopuolueella on yhteensä 159 paikkaa valtiopäivillä. Porvariallianssilla on 141 paikkaa ja ruotsidemokraateilla 49 paikkaa. Ruotsin valtiopäivillä on yhteensä 349 paikkaa.  

Ruotsissa on tehty useita mielipidemittauksia, joiden mukaan uusintavaalit eivät toisi selvyyttä maan poliittiseen tilanteeseen, eikä maahan pystyttäisi niiden jälkeenkään muodostamaan enemmistöhallitusta.

Uudet vaalit olisi pidetty maaliskuussa.  


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot