Mainos
Mainos

Ruotsissa ennätysmäärä lintsaavia lukiolaisia

Luvattomien poissaolojen määrä on kasvanut ruotsalaislukioissa. Ruotsin opintotuista vastaava lautakunta CSN lakkautti viime lukuvuoden aikana yli 14 000 oppilaan opintotuen luvattomien poissaolojen takia. Määrä oli noin 3,6 prosenttia kaikista lukiolaisista, kun vielä kaksi vuotta sitten määrä oli noin 3 prosenttia.

Reilun tuhannen kruunun eli noin 100 euron tuen voi menettää, jos luvattomia poissaoloja on enemmän kuin 20 prosenttia opetuksesta kuukaudessa. Mukaan ei lasketa sairauspoissaoloja.

Osasyynä määrän lisääntymiseen pidetään muun muassa sitä, että koulut ilmoittavat entistä paremmin poissaoloista.

Lähes 60 prosenttia tuen menettäneistä oli poikia. Poissaolojen määrä vaihtelee suuresti paikkakunnittain. Eniten lintsausta tapahtui Tukholman, Skånen, Södermanlandin ja Örebron lääneissä.

Edellisen lukukauden aikana noin 40 prosenttia lintsauksen aloittaneista ei palannut enää takaisin opintojen pariin. CSN:n tiedottaja Klas Elfving pitääkin tuen menettämistä vakavana merkkinä siitä, että oppilas on putoamassa pois koulutuksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme