Mainos
Mainos

Ruotsissa epäillään hullun lehmän tautia

Ruotsissa on herännyt epäilyksiä maan ensimmäisistä hullun lehmän tauti -tapauksista.

Hullun lehmän tauti todetaan aivo-selkäydinnäytteestä

Luoteisruotsalaiselta tilalta on tavattu kaksi sairasta nautaa, joiden oireet sopivat hullun lehmän tautiin eli BSE-tautiin ja jotka on viety jatkotutkimuksiin. Tila on suljettu ja kaikki naudat teurastettu. Sairaille naudoille tehtävien testien alustavat tulokset saataneen huomenna ja lopullinen varmistus kahden viikon sisällä.

Viranomaiset muistuttavat, että myös erilaiset kasvaimet tai myrkytykset voivat aiheuttaa hullun lehmän tautia muistuttavia oireita.

-Kyseessä on noin 3-vuotias nauta, jonka oireet ovat sellaisia, että BSE-tautia ei voida sulkea pois. Kyseessä ovat keskushermostolliset oireet, joiden aiheuttajia voi tietysti olla muitakin kuin BSE-prioni. Oireilla voi olla myös bakteorologinen tai jopa hivenainepuutokseen liittyvä tausta, sanoi osastopäällikkö Jaana Husu-Kallio maa- ja metsätalousministeriöstä Radio Novan haastattelussa.

Husu-Kallio arvioi, että tautiepäilyn varmistus saadaan huomenna.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme