Mainos
Mainos

Ruotsissa erikoinen katoamismysteeri: 23-vuotias raahattiin väkisin autoon – hävisi jäljettömiin

Ruotsin poliisi tutkii ihmisryöstönä tapausta, jossa on hyvin erikoisia piirteitä. Poliisi kertoi tapauksesta eilen, vaikka katoaminen oli sattunut jo viikko sitten.

Silminnäkijät olivat nähneet, kuinka 23-vuotias mies oli raahattu väkisin autoon Gävlen keskustassa. Miehestä ei ole havaintoja sen jälkeen. 

Eilen poliisi kertoi ottaneensa kiinni sunnuntai-iltana samanikäisen pienten lasten äidin epäiltynä avunannosta ihmisryöstöön. Poliisi kertoo ottaneensa myös neljä muuta henkilöä maanantaina kiinni.

– Yritämme kuumeisesti selvittää, minne mies on viety. Kaikki viittaa siihen, että viimeinen paikka, jossa hänet on nähty, on linnapuisto Gävlen keskustassa, poliisin tiedottaja sanoo sanomalehti

Poliisi on ollut niukka tiedotuslinjassaan. 23-vuotias, kateissa oleva mies asuu keskiruotsalaisessa kaupungissa, mutta ei ole Ruotsin kansalainen.

Sunnuntai-iltana poliisin pidättämää 23-vuotiasta naista epäillään osallisuudesta sieppaukseen. Hän on pienten lasten äiti Pohjois-Ruotsista eikä hänellä ole aiempaa rikostaustaa.

Naisen asianajajan mukaan hän on hyvin surullinen pidätyksestä. Hän kiistää syytökset ja sanoo, ettei hänellä ole mitään tekemistä uhrin kanssa.

Poliisi ei kerro eilen kiinniottamiensa henkilöiden sukupuolta eikä sitä, mikä johti kiinniottoihin.  

Poliisi ei myöskään kerro, miten se epäilee sieppauksen tapahtuneen, miten uhri valikoitui ja missä hänen epäillään olevan.

– Olemme saaneet paljon vihjeitä, mutta mitään konkreettista ei ole selvinnyt.

Poliisi tutkii tapausta ihmisryöstönä. Ruotsissa ihmisryöstön tunnusmerkistö edellyttää, että uhri on viety vahingoittamistarkoituksessa tai että asiaan liittyy pakkotyön uhkaa tai kiristystä. 

 

 

 

 

 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme