Mainos
Mainos

Ruotsissa harkitaan lihavien lasten huostaanottoa

Ruotsin lain mukaan lapsi tai nuori voidaan ottaa huostaan, jos kotiolot vaarantavat selkeästi lapsen terveyden tai kehityksen. Ylilihavia onkin jo pakkohuostaanotettu.

Ruotsin sosiaalihallituksen asiantuntija katsoo, että lihavat lapset olisi joissakin tapauksissa otettava huostaan ja saatava hoitoon. Vanhemmat, joiden ote lastensa syömisestä on täysin lipsunut, olisivat näin vaarassa menettää lapsensa yhteiskunnan holhottaviksi.

- Jos vanhemmat eivät pysty asettamaan rajoja syömiselle, eivätkä huolehdi siitä että lapsi saa kunnon ruokaa, katson että nuorten huoltolain toista pykälää voitaisiin soveltaa, sanoo Suzanne Julin sosiaalihallituksesta.

Laissa todetaan, että lapsi tai nuori voidaan ottaa huostaa vastoin heidän omaa tai vanhempien tahtoa, jos kotiolot selkeästi vaarantavat lapsen terveyden tai kehityksen. Ruotsissa onkin jo pakkohuostaanotettu ylilihavia lapsia. Esimerkiksi viime vuonna yksi viisivuotias tyttö sijoitettiin hoitokotiin, kun huomattiin, että hänen painonsa oli kaksinkertainen muihin samanikäisiin verrattuna.

Ylipainoisten lasten määrä on lisääntynyt Ruotsissa viime vuosina. Noin joka neljäs kymmenvuotias ruotsalaislapsi painaa pituuteensa nähden liikaa.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme