Mainos
Mainos

Terroristiepäilyistä vapautettu ei kanna kaunaa poliisille – "Kaikki tietävät, että olen syytön"

Ruotsissa terroristiepäilyistä jahdattu ja sittemmin vapautettu irakilaismies Moder Mothanna Majid ei kanna kaunaa pidätyksestään. Hän kertoo asiasta ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa.

Jutun otsikkoa korjattu, lue oikaisu täältä.

Ruotsin suojelupoliisi nosti maan terrorivalmiutta edellisellä viikolla ja viime viikolla julkisti terrori-iskuaikeista epäillyn miehen nimen ja kuvan. Ruotsissa alkoi ennen näkemätön miesjahti, joka päättyi poliisioperaatioon maan pohjoisosassa Bolidenissa.

Operaatiossa otettiin kiinni torstai-illalla 22-vuotias Majid, joka todettiin pian syyttömäksi. Hän kertoo Expressenille voivansa nyt hyvin.

– Minä haluan vain asua täällä ja voida hyvin. Aion jatkaa normaalia elämääni ystävieni kanssa.

"He vain tekivät töitään"

Magid pääsi takaisin Bolideniin vasta äskettäin. Hän oli pidätyksen ajan Tukholmassa, eikä ole vihainen viranomaisille.

– He vain tekivät töitään. Aina voi tapahtua väärinkäsityksiä. Minusta huolehdittiin hyvin ja he ymmärsivät kyllä, että minua ei voi epäilllä mistään, hän kertoo puhelimitse lehdelle.

Ruotsin suojelupoliisi on aikaisemmin kertonut, että epäillyn taustoissa oli radikalisoitumiseen viittaavia piirteitä ja terrori-iskun suunnittelemisesta viittaavia aikomuksia.

Majid kertoo Expressenille, että oli valitettavaa, että moni hänen ystävistäänkin joutui Säpon kuulusteluun.

– He loukkaantuivat minun takiani. En halua enää lisää ongelmia ja nyt haluan vain, että kaikki olisi hyvin.

Majidin mukaan häntä ei vaivaa se, että hänen kuvansa levisi ympäri Ruotsia terroristiepäillyn kuvana.

– Mitä minä sille voin? Olen selvittänyt tilanteen ja se ei merkitse enää mitään. Kaikki tietävät, että olen syytön ja toivon, että kaikki muuttuu hyväksi.

Ruotsissa kritisoitiin jo eilen Säpon ja median toimintaa terroristijahdissa.

Otsikkoa korjattu 25.11. klo 12.47. Eilisessä otsikossa mainitsimme, että kyse oli ruotsalaisesta terroristista. Mies oli kuitenkin vapautettu kaikista syytteistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme