Mainos
Mainos

Ruotsissa käytettävä torjunta-aine aiheuttaa sikiövaurioita?

Ruotsin kemikaalivirasto ei ole tutkinut mansikanviljelyssä käytettyä torjunta-ainetta. EU:n tutkimus valmistuu vasta loppukesästä.

Ruotsissa mansikanviljelijöille on myönnetty lupa käyttää torjunta-ainetta, joka tutkimuksen mukaan voi aiheuttaa sikiövaurioita.

Tanskan ympäristöministeriön tutkimuksen mukaan torjunta-aineen sisältämä boskalidi saattaa aiheuttaa sikiövaurioita. Aineella voi myös olla pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesistöihin.

Ruotsissa Signum-nimistä ainetta käytetään varsinkin Etelä-Ruotsin mansikkaviljelmiä vaivaavan nahkamädän torjuntaan. EU-tutkimus boskalidin vaikutuksista valmistuu kuitenkin vasta loppukesästä.

- Emme ole velvollisia odottamaan, että kaikki selvitykset valmistuvat. Muuten vaarana on, että ruotsalaisten mansikanviljelijöiden kilpailuasema heikkenee, Astrid Mårtensson Ruotsin kemikaalivalvontavirastosta kommentoi.

Ruotsin kemikaalivalvontavirasto ei ole tutkinut ainetta.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme