Mainos
Mainos

Ruotsissa liikennöivissä matkustajalautoissa puutteita

Monissa Ruotsissa liikennöivissä matkustajalautoissa on havaittu suuria puutteita ja vikoja. Viat paljastuivat Ruotsin merenkulkulaitoksen tekemässä tarkastuksessa, kertoo Ruotsin TV4. Huomautuksia saaneet alukset eivät liikennöi Ruotsin ja Suomen välillä.

Merenkulkulaitos on tarkastanut yhteensä 40 matkustaja-alusta. Kaikki alukset on rekisteröity ulkomaille, mutta liikennöivät Ruotsin ja ulkomaalaisten satamien välillä. Yhdeksän aluksen turvallisuudessa havaittiin puutteita, ennen muuta keulaporteissa ja valvontajärjestelmissä.

Tarkastuksessa kiinnitettiin huomiota erityisesti juuri keulaportteihin, ja tulos oli merenkulkulaitoksen mukaan huolestuttava. Eräissä aluksissa autokansien kameravalvonta ei toiminut, tiivisteet vuotivat, lukkojen mekanismit olivat vaurioituneet ja tärkeät turvamerkinnät puuttuivat.

Havaitut viat on jo korjattu, mutta tarkastus oli merenkulkulaitoksen mukaan omiaan osoittamaan, ettei varustamojen oma valvonta ole riittävää.
(STT-TT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme