Mainos
Mainos

Ruotsissa lisää lintuinfluenssatapauksia

Albaniassa puolestaan on tehty ensimmäinen havainto H5N1-virusmuotoon sairastuneesta kanasta.

Lintuinfluenssan on todettu levinneen uusille alueille Ruotsin rannikolla. Albaniassa siipikarjaa on teurastettu sen jälkeen, kun ihmiselle vaarallisen H5N1-virusmuodon todettiin tarttuneen ainakin yhteen kanaan.

Ruotsin uudet tartunnat ilmenivät yhdessä lapasotkassa Karlskronassa maan etelärannikolla ja kolmessa tukkasotkassa Oxelösundissa kaakkoisrannikolla. Viranomaisten mukaan alueella ei juuri tarhata siipikarjaa, joten löydön ei pitäisi vaikuttaa suuresti lähistön asukkaiden elämään.

Vasta seuraavien päivien testeissä selviää, kantoivatko Ruotsissa kuolleet linnut viruksen H5N1-muotoa vai ihmisille vaaratonta tavallista lintuinfluenssaa.

Albaniassa tautia löydettiin maatilalta läheltä Kreikan rajaa, minne sen uskotaan levinneen Kreikasta saapuvien muuttolintujen mukana.

- Ensimmäinen H5N1-tapaus löytyi kanasta Cuken kylästä Sarandan alueelta. Huoleen ei ole syytä: se on vain yksi kana, ei tsunami, rauhoittelee maatalousministeri Jemin Gjana.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme