Mainos
Mainos

Ruotsissa maahanmuuttajia terrorisoinut "Lasermies" oikeuteen Saksassa murhasta epäiltynä

1990-luvun alussa Ruotsia piinannut, "Lasermiehenä" tunnettu John Ausonius on lähetetty Saksaan murhaoikeudenkäyntiä varten. Ausoniuksen epäillään naisen murhasta vuonna 1992 Frankfurtissa. 

Viranomaiset siirsivät Ausoniuksen Saksaan noin viikko sitten. Hän on pääepäilty tapauksessa, jossa 68-vuotias juutalainen Blanka Zmigrod ammuttiin hengiltä helmikuussa 1992 Frankfurtissa.

Ausoniuksen kerrotaan aiemmin murhapäivänä riidelleen ravintolassa tarjoilijana työskennelleen Zmigrodin kanssa. Ausonius oli syyttänyt häntä varkaudesta. 

Zmigrod kuoli, kun häntä ammuttiin päähän kotimatkalla. Ausonius kiistää syytteen.

Kiisti ei-ruotsalaisen taustansa 

Ausonius on syntynyt Ruotsin Lidingössä nimellä Wolfgang Alexander Zaugg saksalaiselle äidille ja sveitsiläiselle isälle. Ausoniuksen kerrotaan olevan pakkomielteinen identiteetistään ja kieltävän ei-ruotsalaisen taustansa. 

Nyt 63-vuotias Ausonius oli tuomittu aiemmin Ruotsissa elinkautista vankeutta. Hän sai mediassa kutsumanimen "Lasermies" ammuttuaan yhtätoista ihmistä 1991-1992. Yksi ammutuista menehtyi. 

Osa uhreista oli maahanmuuttajia. Ausonius käytti joissakin ampumisistaan apunaan lasertähtäintä. Ausonius jäi kiinni kesällä 1992 yrittäessään pankkiryöstöä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme