Mainos
Mainos

Ruotsissa nettihyökkäyksiä uutistoimistoa ja pankkeja vastaan

Ruotsin uutistoimisto TT joutui maanantaina nettihyökkäyksen kohteeksi. Uutistoimiston nettipalvelimia pommitettiin sadoillatuhansilla viesteillä, mikä tukki palvelimet ja vaikeutti uutisvälitystä.

Hyökkäys alkoi aamupäivällä ja kesti kolmisen tuntia. Häiriöviestejä lähetettiin lukuisilta kaapatuilta tietokoneilta eri puolilta maailmaa.

Nettihyökkäyksiä kohdistui myös Swedbank- ja SEB-pankkeihin sekä osake- ja rahastovälittäjä Nordnetiin. Lisäksi Ruotsin rautatieyhtön verkkosivuilla oli ongelmia aamupäivästä.

– Tällaisia hyökkäyksiä tehdään jatkuvasti viranomaisia, järjestöjä ja yrityksiä vastaan. Niiden taustalla ei näytä olevan mitään selkeää suunnitelmaa, kommentoi Anders Ahlqvist Ruotsin keskuspoliisista.

Hän arveli, että maanantain hyökkäykset liittyivät Wikileaksin perustajan Julian Assangen luovutuksesta syntyneeseen kiistaan. Hän myös uskoo, että niin kauan Assangen asia on ratkaisematta, hyökkäykset jatkuvat.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme