Mainos
Mainos

Ruotsissa pakkasta lähes 40 astetta

Ruotsissa on saavutettu tämän talven pakkasennätys. Yöllä Västerbottenissa Pohjois-Ruotsissa mitattiin 38,8 astetta pakkasta.

Pakkasen lisäksi Ruotsia koettelevat lumipyryt. Aamulla lunta on tullut muun muassa Götanmaalla, ja autoilijoita varoitetaankin huonosta kelistä osissa Etelä-Ruotsia.

Sääennusteiden mukaan lämpötila saattaa Taalainmaalla laskea jopa 44 pakkasasteeseen. Viranomaiset varoittavatkin paleltumavaaran olevan erittäin suuri.

Mikäli pakkasennusteet pitävät paikkansa, ruotsalaiset saattavat joutuvat vaihtamaan elohopeaa sisältävät lämpömittarinsa uusiin paleltumisvaaran takia. Mittarit nimittäin hajoavat yli 40 asteen pakkasissa, sillä elohopean jäätymispiste on -39 astetta.

Lumentulo on aiheuttanut suuria ongelmia myös Tanskassa. Useilla alueilla Pohjois- ja Länsi-Tanskaa lunta on jopa puoli metriä, ja bussi- sekä junaliikenne myöhästelee.

Myös muualle Eurooppaan odotetaan hyytävää keliä, ja varsinkin Britanniaan on tulossa sankkoja lumikuuroja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme