Mainos
Mainos

Ruotsissa paljastettiin nuorison huume- ja asekauppa Instagramissa – poliisin vaikea pysyä perässä

Instagram-yhteisöpalvelun kautta myydään nuorille huumeita ja aseita, paljastaa Sveriges Radio.

Erityisesti nuorten suosimassa sosiaalisessa mediassa Instagramissa on useita suljettuja tilejä, joilla myydään muun muassa huumausaineita ja aseita.

Sveriges Radion toimittajat seurasivat 250:tä tiliä kuukausien ajan. Tänä aikana toimittajat todistivat veitsien ja ampuma-aseiden sekä kokaiinin, ekstaasin, hasiksen ja marijuanan myyntiä.

Ruotsin poliisista kerrotaan, että ongelmaan on ollut vaikea puuttua poliisin vajavaisen nettiosaamisen vuoksi.

– Instagramissa huumeet ovat parin napinpainalluksen jälkeen kotonasi parin päivän sisällä. Jos väittäisin, että poliisilla on tämä täysin hallinnassa. Me kuitenkin olemme aiempaa parempia tässä, ja meistä tulee vielä parempia, kertoo poliisitarkastaja Annika Ljung Tukholmasta Sveriges Radiolle.

Ruotsin poliisi kertoo kehittävänsä puuttumiskeinoja ja omaa osaamistaan jatkuvasti. Ljung kehottaa vanhempia tarkkailemaan lastensa rahankäyttöä ja -lähteitä sekä mahdollisesti saapuvia lähetyksiä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme