Mainos
Mainos

Ruotsissa pudonneen lentokoneen miehistö lähes varmasti kuollut

Ruotsissa yöllä maahansyöksyneen postilentokoneen miehistön uskotaan kuolleen.

Koneen miehistöön kuuluivat Ruotsin radion mukaan 42-vuotias espanjalainen ja 34-vuotias ranskalainen. Koneessa ei ollut muita ihmisiä.   Turman syy on vielä epäselvä.

-On mahdotonta että turmasta olisi voinut selvitä hengissä, sanoo onnettomuustutkija Peter Swaffer Ruotsin radiolle.

-Onnettomuuskohta on läpimitaltaan niin pieni että törmäys on ollut hyvin voimakas, hän jatkaa. 

Pelastustöitä ja myös hylyn mustien laatikkojen eli lentonauhottimien etsintää haittaa huononeva sää.

Postilento oli matkalla Oslosta Tromssaan, kun se yllättäen lähetti hätäkutsun 23.31 paikallista aikaa ja katosi sen jälkeen tutkasta 120 kilometriä Bodösta koilliseen Ruotsin puolella.

Lentosäätä on kuvattu hyväksi, vaikka paikallisia vaihteluita saattoi esiintyä. Lentokone oli 23 vuotta vanha ja se oli palvellut aiemmin saksalaisen Lufthansa-yhtiön kaupunkiliikenteessä matkustajakoneena ennen siirtymistä West Airin postikoneeksi 2007.

Vaaratilanteita aiemminkin


West Air -postilennoille on sattunut kaksi vaaratilannetta tätä ennen johtuen Norjan talvisin haastavasta lentosäästä. Vuoden 2014 syyskuussa postilento Oslosta Vaernesiin joutui vaikeuksiin kun koneen siipiin alkoi kertyä jäätä. Kone hidasti nopeutta ja kun lentäjät olivat epävarmoja vauhdin lisäämisestä, kone menetti korkeutta 300 metriä. Miehistö sai koneen lopulta hallintaan kasvatettuaan nopeutta.

Tammikuussa 2010 postikone ajautui kiitoradan ulkopuolelle Longyearbyenissä Huippuvuorilla liian suuren laskeutumisnopeuden vuoksi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme