Mainos
Mainos

Ruotsissa suuret kannabismarkkinat

Keskusrikospoliisin selvityksen mukaan ainakin 140 verkostoa salakuljettaa kannabista Ruotsiin. Huumetta myös viljellään tehdasmaisesti Ruotsissa, muun muassa Tukholmassa, Uppsalassa ja Göteborgissa.

Ruotsin kannabismarkkinat ovat kymmenen kertaa suuremmat kuin mitä viranomaiset ovat aiemmin luulleet. Tähän lopputulokseen tulee Ruotsin keskusrikospoliisin tekemä selvitys.

Vuosittain kannabista myydään 25-30 tonnia, mahdollisesti jopa enemmän. Viranomaiset ovat tähän asti arvioineet ainetta liikkuvan markkinoilla kolmisen tonnia. Arvioi on perustunut poliisin tuntemien käyttäjien kulutukseen.

- Liikkeellä olevan kannabiksen määrä on paljon isompi kuin mitä aiemmin luulimme, sanoo selvitystyötä johtanut Johan Nilsson.

Keskusrikospoliisi alkoi tehdä omaa selvitystään keväällä 2004. Se sai muun muassa selville, että ainakin 140 verkostoa salakuljettaa kannabista Ruotsiin. Niistä 19 on saatu kiinni viime aikoina.

Kannabista viljellään tehdasmaisesti ainakin Tukholmassa, Göteborgissa, Uppsalassa ja Halmstadissa.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme