Mainos
Mainos

Ruotsissa syrjintää asuntomarkkinoilla

Siirtolaistaustaisten asunnon hankinta on vaikeaa Ruotsissa.

Ruotsissa asuntomarkkinoilla esiintyy syrjintää. Räikeimmissä tapauksissa asiakkaalle, jolla on ruotsalainen nimi löytyisi useampikin asunto, mutta ulkomaalaistaustaiselle asiakkaalle ei yhtään. Siirtolaistaustaisia myös kohdellaan usein selvästi viileämmin ja asuntokyselyt lopetetaan lyhyeen.

Ruotsin TV4 soitti yli sadalle kiinteistönvälittäjälle ympäri maata. Testissä kolmekymppiset miehet etsivät asuntoa samasta asunnonvälityksestä tunnin sisään.

Kaikki soittajista puhuivat täydellistä ruotsia, kaikilla oli vakituinen työpaikka ja he etsivät asuntoa keskustasta. Ainoa ero oli miesten nimissä. Vain yhdellä oli ruotsalainen nimi. Häntä kohdeltiin selvästi ystävällisemmin ja hänelle puhuttiin pidempään.

Asuntoasioista vastaavaa ministeriä syrjintä ei yllätä. Hänen mukaansa uusien sukupolvien mukana kasvaa kuitenkin toivo.

-Nuorilla, jotka varttuvat etenkin suurimmissa kaupungeissa on aivan erilainen näkemys siitä, mikä on ruotsalaista ja mikä ei. Sukupolvet merkitsevät paljon, mutta myös lainsäädännössä on uskallettava tunnustaa, että syrjintää esiintyy, toteaa yhteiskuntaministeri Mona Sahlin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 01.11.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme