Mainos
Mainos

Ruotsissa taas rahavaraston ryöstö

Securitaksen varaston aamuinen ryöstö antoi saaliiksi vain vähäisen summan rahaa. Ruotsissa on taas noussut keskustelu arvokuljetuksien turvallisuudesta.

Turvallisuusyhtiö Securitakseen rahavarastoon aamulla kohdistunut ryöstö sekoitti Jönköpingin keskustan koko päiväksi.

Poliisi evakuoi useita rakennuksia, oppilaitoksia ja kortteleita löydettyään ryöstössä käytetyn auton. Autossa epäiltiin olevan suuri määrä räjähteitä.

Securitaksen laskentakeskukseen kohdistunut ryöstö tapahtui puoli kahdeksan maissa aamulla.

Ryöstäjät ajoivat kaupungin keskustassa olevan laskentakeskuksen portin rikki isolla autolla ja uhkasivat aseella paikalla olleita vartijoita. Ryöstö oli ohitse parissa minuutissa ja Securitaksen mukaan varkaat saivat saalikseen vain liikkeiden vaihtokassoihin tarkoitetun vähäisen summan rahaa.

Ryöstäjiä oli poliisin mukaan neljästä seitsemään. He pakenivat paikalta moottoripyörällä ja kahdella autolla.

Ruotsin poliisilla ei ole heidän henkilöllisyydestään vielä mitään tietoa.

Ryöstö käynnisti Ruotsissa uudelleen keskustelun arvokuljetusten turvallisuudesta.

Pankki- ja luottokorttien käyttö on Ruotsissa paljon vähäisempää kuin muissa Pohjoismaissa ja siksi liikkeessä on paljon enemmän käteistä rahaa, jota siirrellään paikasta toiseen.

Ruotsin apulaisvaltiovarainministeri Sven-Erik Österberg totesi uutistoimisto TT:lle, että arvokuljetusten ryöstöjä olisi paljon vähemmän, jos ihmiset siirtyisivät maksukorttien käyttöön.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme