Mainos
Mainos

Ruotsissa testataan GPS-paikanninta koululaisilla

Oppilaita seurataan Etelä-Ruotsissa GPS-paikantimien avulla. Kristianstadissa on 130 peruskouluoppilaalle annettu GPS-paikantimet, jotta koulukuljetuksia ajavat bussikuskit tietäisivät missä oppilaat kulkevat lähestyessään bussipysäkkejä.

Tähän mennessä kaksi Kristianstadin kunnan bussia on saanut testattavakseen uutta tekniikkaa. Kuljettajat ovat saaneet autoihin tietokoneruudut, joista näkyy paitsi bussit reitit, myös haettavien tai bussista jäävien lasten kuvat. Uutta linja-autoissa ovat myös turvavyömuistuttajat ja kamerat, jotka valvovat uloskäyntejä ja sitä, mitä tapahtuu takapenkeillä.

Testissä ovat mukana myös vilkkuvat bussipysäkit. Pysäkki alkaa vilkkua, kun GPS-paikanninta kantava lapsi liikkuu lähistöllä tai jos linja-auto on tulossa pysäkille.

Uusi järjestelmä on vielä testausvaiheessa, mutta sen toivotaan parantavan lasten turvallisuutta erityisesti pimeinä aikoina. Projektin tuloksia on tarkoitus arvioida vuoden lopussa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 01.05.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme