Mainos
Mainos

Ruotsissa uhkailuja turkkilaispoliitikon vierailusta

Tukholmassa kiinteistönomistaja on peruuttanut turkkilaispoliitikon kampanjavierailun tilavarauksen.  

Turkissa valtaa pitävän AKP-puolueen kansainvälinen sihteeri Mehmet Mehdi Eker kampanjoi tänään Tukholmassa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin valtaoikeuksien laajentamisen puolesta. Ekerin on tarkoitus kiertää useita kohteita Tukholman eteläosissa ja pääkaupunkia ympäröivissä kunnissa.   

Tyresön kunnassa paikalla olevan uutistoimisto TT:n toimittajan mukaan vierailu on alkamassa rauhallisesti. Ekerin odotetaan puhuvan ravintolassa, jossa kampanjatilaisuutta odottaa täysi salillinen pukumiehiä. Paikalla ei ole vastamielenosoittajia.  

Poliisilla ei erikoisjärjestelyjä

Vierailua isännöivän järjestön puheenjohtaja Özer Eken kertoo saaneensa uhkauksia asiaan liittyen.  

– Emme halua, että käy niin kuin Hollannissa. Monet ovat soittaneet minulle ja uhkailleet minua, ja olen ilmoittanut poliisille useista uhkauksista, Eken sanoo.  

Tukholman poliisi kommentoi uutistoimisto TT:lle, että poliisi ei ole tehnyt erikoisjärjestelyjä vierailun vuoksi, mutta käytettävissä on voimia, jos niitä tarvitaan.  

– Haluan korostaa, että kyseessä ei ole virallinen vierailu, vaan hän (Mehmet Mehdi Eker) on tällä yksityishenkilönä, Lena Backi Tukholman poliisista sanoo.

Hollannissa mielenosoitus kampanjaestosta

Hollannin ja Turkin välille syntyi eilen diplomaattinen kiista turkkilaispoliitikkojen kampanjoinnista, kun Hollanti ei antanut Turkin ulkoministerin Mevlüt Cavusoglun lentokoneen laskeutua maahan.

Myöhemmin Hollannin poliisi pysäytti myös Turkin perheministerin, joka yritti tulla Hollantiin autolla. Perheministeri Fatma Betul Sayan Kaya saatettiin lopulta Hollannista takaisin Saksaan.  

Kampanjoinnin estäminen synnytti Rotterdamissa mielenosoituksen, jonka poliisi hajotti vesitykeillä viime yönä. AFP:n mukaan tunnelma mielenosoituksessa oli ennen poliisin toimia kiihtynyt, mutta protesti oli sujunut rauhanomaisesti. AFP:n mukaan protestoijat kuitenkin heittelivät poliisia kivillä, kun poliisi alkoi hajottaa väkijoukkoa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme