Mainos
Mainos

Ruotsissa uskotaan viranomaisten oppivan Aasian katastrofista

Lähes puolet ruotsalaisista - 45 prosenttia - katsoo, että ruotsalaisviranomaiset selvisivät Aasian hyökyaaltokatastrofin jälkihoidosta huonommin kuin monien muiden maiden viranomaiset. Tästä huolimatta luottamus viranomaisiin on edelleen varsin suuri, käy ilmi tuoreesta mielipidekyselystä.

Lähes kahdeksan kymmenestä uskoo, että viranomaisten valmius selviytyä uusista ulkomailla sattuvista suuronnettomuuksista lisääntyy, ilmenee tutkimuslaitos Temon tekemästä kyselystä. Kyselyn tuloksista kertoi Dagens Nyheter.

Selkeä enemmistö, 84 prosenttia, on sitä mieltä että Ruotsin viranomaisilla tai hallituksella on päävastuu huolehtia kansalaisista, jotka joutuvat onnettomuuteen tai vaaraan ulkomaanmatkalla. 54 prosenttia arvioi, että luottamus poliitikkoihin ja muihin päättäjiin heikkenee hyökyaaltokatastrofin myötä. Sen sijaan monet uskovat, että yhteenkuuluvaisuudentunne tavallisten ihmisten kesken on kasvamassa.

Kyselyyn osallistui runsaat tuhat ruotsalaista.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme