Mainos
Mainos

Kolme kuollut Ruotsin bussiturmassa – ainakin kuusi loukkaantunut vakavasti

Ruotsissa on tapahtunut vakava bussionnettomuus. Pelastusviranomaisten mukaan kolme ihmistä on kuollut turmassa, ainakin kuuden sairaalaan kuljetetun tila on kriittinen, kertoo sanomalehti Aftonbladet.  Kaikki loukkaantuneet on toimitettu hoitoon. Turman syystä ei ole edelleenkään tietoa.

Viranomaisten mukaan bussi ajoi ulos E45-tieltä ja kaatui. Paikan päällä oli aamupäivällä meneillään tuntien kestävä massiivinen pelastusoperaatio. Pelastusviranomaisten mukaan bussissa oli 59 ihmistä, joista 52 on koululaisnuoria, kuusi aikuisia ja kuljettaja.

Tumassa kuolleiden henkilöllisyyksiä ei vielä ole kerrottu. Loukkaantuneita on kaikkiaan noin 30. Pelastusviranomaisten edustajan Peter Nystedtin mukaan vammat vaihtelevat raajojen murtumista ja pään vammoista verenvuotoon. Useat saivat apua paikan päällä, osa on siirretty kolmen eri paikkakunnan sairaaloihin.

Turma tapahtui Härjedalenissa Svegin ja Fågelsjön välillä Keski-Ruotsissa, kirjoittaa Expressen. Joidenkin tietojen mukaan kyydissä olisi 8-luokkalaisia Etelä-Ruotsista. Bussi oli matkalla Keski-Ruotsin Klövsjön hiihtokeskukseen. 

Tieto onnettomuudesta tuli noin kello 7.00 aamulla paikallista aikaa. Alueesta vastaavan poliisin tiedottajan Marie Anderssonin mukaan bussiturma on vakava ja kaikki alueen ja monet ulkopuoliset pelastusresurssit on käytössä. TT:n tietojen mukaan paikalla on ambulanssihelikoptereita ja lukuisia ambulansseja. Loukkaantuneita on hoidettu myös paikalle pystytetyssä hoitoteltassa. Bussi on saatu nostettua ojasta, eikä sen alle ollut jäänyt ketään matkustajista.

Expressenille kertoneen silminnäkijän mukaan tilanne paikan päällä on kaoottinen, kun nuoret ovat hysteerisiä ja itkevät. Östersunds Postenin mukaan kaikki bussissa nukkuivat, kun se alkoi heittelehtiä tiellä.

Turman syystä ei ole tietoa, mutta alueella oli aamulla pakkasta ja tiet olivat liukkaita. Samalla tieosuudella on sattunut aiemminkin onnettomuuksia. Poliisi on jo päässyt kuulemaan bussikuskia. Hän on kokenut kuski ja on onnettomuudesta erittäin järkyttynyt. Hän ei kuitenkaan ole kyennyt antamaan mitään selitystä tapahtuneelle. Ruotsin onnettomuustutkintakeskus on jo aloittanut turman tutkinnan. 

Ruotsissa seurakunta on avannut kriisikeskuksen, josta uhrit ja heidän omaisensa voivat tarvittaesssa hakea apua.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven ilmaissut surunvalittelunsa. Hän sai onnettomuudesta tiedon Venäjälle lähelle Moskovaa, jossa hän on parhaillaan virkansa takia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme