Mainos
Mainos

Ruotsissa yhä enemmän laittomia siirtolaisia

Ruotsiin saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on laskussa, mutta maahan saapuukin yhä enemmän väkeä, jota oleskeluluvan saaminen ei edes kiinnosta.

Ruotsissa elää jopa 10000 laitonta siirtolaista ja heidän määränsä kasvaa, kertoo sanomalehti Dagens Nyheter. Luku perustuu kansalaisjärjestöjen arvioihin.

Ilman oleskelulupaa olevien joukko koostuu henkilöistä, jotka ovat häipyneet maan alle kun heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty, sekä heistä, jotka eivät ole koskaan edes hakeneet turvapaikkaa tai ilmoittautuneet viranomaisille.

Viime kolmen vuoden aikana Ruotsiin saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on ollut laskussa. Järjestöjen mukaan maahan saapuu kuitenkin yhä enemmän väkeä, joita ei oleskeluluvan saaminen edes kiinnosta.

- Monet eivät koskaan edes hae turvapaikkaa. He tulevat työskennelläkseen siivous- tai rakennusalalla, monet ovat kotoisin Latinalaisesta Amerikasta. Ja heitä tulee lisää, uskoo katolisen avustusjärjestön Caritaksen edustaja George Joseph.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme