Mainos
Mainos

Ruotsista asetoimituksia Baltiaan

Ruotsin hallitus on päättänyt hyväksyä puolustusvoimien käytettyjen aseiden ja muun kaluston toimittamisen Baltian maihin, kertoi uutistoimisto TT tiistaina. Ulkoministeri Lena Hjelm-Wallénin mukaan osa aseista lahjoitetaan ja osa myydään halvalla.

Baltian maat ovat jo pitkään silmäilleet Ruotsin asevoimien ylijäämävarastoja. Puolustusvoimat jätti puolisen vuotta sitten hallitukselle ehdotuksen aseista ja kalustosta, joka voitaisiin toimittaa balteille. Listalla on mm. panssarintorjunta-aseita, maastoajoneuvoja ja koulutuslentokoneita.

Hjelm-Wallénin mukaan hallituksen hyväksymään asepakettiin kuuluu mm. panssarintorjunta- ja ilmatorjuntatykkejä, tykistö- ja panssariajoneuvoja ja muuta materiaalia. Ruotsille käytettyjen mutta toimintakykyisten aseiden vieminen Baltiaan on edullista. Se tulee halvemmaksi kuin ylijäämävarastojen romuttaminen.

Hallituksen päätös asetoimituksista merkitsee Ruotsin Baltiaan antaman sotilasavun huomattavaa kasvua. Hallitus päätti jo aiemmin, että se lainaa Baltian maille nykyaikaisimpia panssarintorjuntaohjuksiaan. 24 Boforsin Bill-tyypin ohjusta ja kuusi laukaisualustaa tulevat Baltian maiden yhteisen rauhanturvapataljoonan Baltbatin käyttöön.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme