Mainos
Mainos

Ruotsista löydetty vitivalkoinen hirvi aiotaan lopettaa – liika julkisuus teki sarvipäästä äkäisen

Ruotsissa kesällä havaittu ja maailmanmaineeseen kohonnut täysin valkoinen hirvi aiotaan ampua. Eläimen kohtalosta kertoo muun muassa Aftonbladet.

Eläin aiotaan lopettaa, koska se on käyttäytynyt aika-ajoin aggressiivisesti. Länsi-Ruotsin Värmlannin läänistä kesällä löydetty eläin nousi nopeasti otsikoihin eri puolilla maailmaa.

Hirvi havaittiin Arvikan kunnan pohjoispuolella. Suuren julkisuuden myötä ihmiset alkoivat parveilla alueella saadakseen eläimestä kuvan.

– Tämä on kauheaa. Villieläintä ei pitäisi rangaista siitä, että se käyttäytyy luontonsa mukaisesti, toteaa eläimen kesällä kuvannut Hans Nilsson Aftonbladetille.

Valkoinen hirvi aiotaan lopettaa sen takia, että eläin on muuttunut aiempaa äkäisemmäksi. Hiljattain hirvi oli esimerkiksi uhitellut koiraansa ulkoiluttanutta naista. Syynä eläimen muuttuneeseen käytökseen on ilmeisesti juurikin suuri julkisuus.

Hans Nilsson muistuttaa Aftonbladetin haastattelussa, että valkoisesta hirvestä on tullut alueen suuri nähtävyys ja sen tappaminen vahingoittaisi myös matkailua.

Arvikan poliisipäällikkö Christer Lööf puolestaan kertoo Svensk Jakt-julkaisulle, että osa vanhuksista ei esimerkiksi uskalla enää poistua kodeistaan ulkosalle hirvipelon vuoksi.

– Se ei ole lemmikki, vaikka jotkut niin haluavatkin ajatella. Uroshirvellä on luonnolliset vaistot ja se voi hyökätä, jos kokee olonsa uhatuksi. 

Juttua korjattu 16.11., hirvi ei hyökännyt naisten päälle vaan uhitteli niitä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme