Mainos
Mainos

Ruuan hinta huolestuttaa Venäjällä

Ruuan hinta on noussut Venäjällä elokuusta alkaen, erityisesti maan tuonnista riippuvaisissa itäisissä osissa. Nyt myös maan päättäjät presidentti Vladimir Putinia myöten ovat huolestuneet ruuan hintojen noususta.

Hintojen nousu alkoi alun perin Venäjän vastapakotteiden astuttua voimaan. Pääministeri Dmitri Medvedev sanoi silloin, mukaan ruuan tuontikiellot antavat mahdollisuuden kotimaisille tuottajille, kun kauppojen hyllyt tyhjentyvät. Hallitus vannoi toimivansa ruuan hintojen nousua vastaan, muttei ole täysin onnistunut.

Nyt uusi huolenaihe on maatalouden rahoitus, sillä sitä on rahoitettu pitkälti lainarahalla. Pian korot nousevat huomattavasti. Venäläismedia Slonin haastattelema analyysikeskus SovEkonin johtaja Andrei Sizovin mukaan myös teknologian hinnan nousu vaikuttaa ruuan hintaan.

Sizov ennustaa, että joidenkin tuotteiden hinta voi seuraavalla satokaudella kasvaa jopa 50–60 prosenttia. Toisaalta viljelijät saavat hiukan takaisin viljan viennistä.

Putin: Lääkkeiden ja ruuan hintaa säädeltävä

Torstaina pitämässään lehdistötilaisuudessa myös presidentti Vladimir Putin vaati, että ruuan ja lääkkeiden hintaa on säädeltävä.

– On välttämätöntä turvata erityisesti pienituloisten kansalaisten intressit. Valtion ja alueellisen johdon on kontrolloitava tilannetta elintarvike- ja lääkemarkkinoilla, sekä muiden elintärkeiden hyödykkeiden markkinoilla, Putin sanoi.

Presidentti lupasi, että 3—5 vuoden kuluttua markkinoilta löytyisi järkevän hintaisia laadukkaita lääkkeitä ja elintarvikkeita, jotka olisivat omaa tuotantoa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme