Mainos
Mainos

Syyriassa taisteluja Damaskoksen lähellä, muualla tulitauko näyttää pitäneen

Syyrian hallinnon ja kapinallisten tulitauko näyttää rikkoutuneen rauhallisen yön ja aamun jälkeen, kertoo sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights -ryhmä.

Sen mukaan joukkojen välillä on ollut taisteluja Damaskoksen lähistöllä Wadi Baradan alueella. Muualta maasta ei ole tiedossa suuria taisteluja.

Ryhmän mukaan on epäselvää, kumpi osapuoli aloitti taistelut. Kapinallisten mukaan hallituksen joukot ovat tulittaneet helikoptereilla. Ilmeisesti kapinallisten joukkojen lähistöllä on myös Fateh al-Shamin eli entisen al-Nusran rintaman joukkoja.

Syyrian armeija ilmoitti eilen, että puoliltaöin alkanut tulitauko ei koske Isisin kaltaisia terroristiryhmiä. Hallinto laskee myös entisen al-Nusran rintaman tällaiseksi ryhmäksi.

Kapinallisten käsitys kuitenkin on, että tulitauko pätisi myös niillä alueilla joilla Fateh al-Sham toimii.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti eilen, että Syyrian hallitus ja kapinalliset ovat sopineet tulitauosta ja valmiit aloittamaan rauhanneuvottelut. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme