Mainos
Mainos

S-ryhmä lähtee avaintodistajaksi ananasmehuoikeudenkäyntiin

S-ryhmä on ilmoittanut osallistuvansa tänään suomalaisen ihmisoikeusjärjestön tutkijan oikeudenkäyntiin puolustuksen avaintodistajana.

Ihmisoikeusjärjestö Finnwatchille tutkimusta tehneen Andy Hallin oikeudenkäyntiä käydään Thaimaassa.

Brittiläinen tutkija Andy Hall oli Finnwatchin mukaan Thaimaassa selvittämässä vakavia ihmisoikeusloukkauksia Natural Fruitin ananasmehutehtaalla. Vuonna 2013 Finnwatch julkaisi tuloksista raportin "Halvalla on hintansa".

Vastineeksi Natural Fruit nosti useita rikos- ja siviilioikeuskanteita Hallia vastaan.

"Kiitämme suoraselkäisestä toiminnasta"

S-ryhmä tapasi oikeusprosessin käynnistäneen Natural Fruitin vuonna 2013 ja keskusteli Finnwatchin raportin löydöksistä. Kauppasuhdetta yritykseen ei kuitenkaan katkaistu raportin takia, vaan siksi,e ttei yritys suostunut kolmannen osapuolen vastuullisuusauditointeihin.

S-ryhmää edustaa kesällä käytävässä oikeudenkäynnissä vähittäiskaupan hankintajohtaja Jari Simolin.

– Kiitämme S-ryhmää suoraselkäisestä toiminnasta. On tärkeää, että yritykset antavat tukensa vapaan kansalaisyhteiskunnan toiminnalle, Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala sanoo.

Finnwatchin mukaan S-ryhmän todistuksella voi olla ratkaiseva merkitys oikeudenkäynnissä.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot