Mainos
Mainos

Saab herää henkiin kiinalaisvoimin - tuotanto alkaa uudelleen

Jo kuolleeksikin uumoiltu ruotsalainen perinneautomerkki Saab herää horroksesta kiinalaisvoimin maanantaina.

Kaksi vuotta sen jälkeen kun entinen uranuurtaja ja sitten GM-alamerkki hakeutui konkurssiin viimeisen, hollantilaisen Spyker -seikkailun jälkeen, kiinalaisomisteinen NEVS (National Electric Vehicle Sweden) kertoi tänään, että ensimmäiset Saabit rullaavat tuotantolinjalta maanantaina.

Kun konkurssi koitti 2011, Saab oli kehittämässä uutta versiota 9-3 -mallistaan ja edustusluokan 9-5 oli juuri saatu tuotantoon.

-Aloitamme hyvin paljon 9-3 -mallia muistuttavan auton tuotannon, koska kehitysaikaa ja mahdollisuuksia muuhun ei juuri ole ollut, sanoo NEVS:in tiedottaja Mikael Östlund.

-Tähtäämme ensin siihen, että tuotantoketju saadaan toimimaan.

Uusi sähköautomalli 9-3:n pohjalta on vuorossa 2014. Sen kori tehdään Trollhättanissa ja akkuasennus tehdään Kiinassa, lähinnä kiinalaisille markkinoille, Östlund kertoo.

Tiedottajan mukaan maanantaina alkava ensimmäinen tuotantosarja tulee olemaan pieni ja sitä kasvatetaan vain sen mukaan mitä markkinat vetävät.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme