Mainos
Mainos

Sään armoille joutunut suomalaisperhe jatkaa purjehdusta Etelä-Kiinan merellä – lähimmälle saarelle lähes 300 kilometriä

Etelä-Kiinan merellä voimakkaan aallokon armoille joutunut suomalaisperhe jatkaa sinnittelyään kovassa merenkäynnissä.

Turun meripelastuslaitoksen johtaja Pasi Kettunen kertoo MTV:lle, että tilanne on tällä hetkellä stabiili. Kettusen mukaan nelihenkinen perhe on yhteydessä Turun meripelastuslaitokseen viiden tunnin välein, jolloin he lähettävät pelastuslaitokselle yleisen tilannetiedotteen sekä tiedon sijainnistaan merellä. 

Turun meripelastuskeskuksen mukaan alukselta on saatu puoli viiden maissa aamulla tieto, että tilanne on ennallaan. Aluksella jaksetaan vielä hyvin, ja purjeveneen rakenteet kestävät toistaiseksi.

– He ovat edelleen keskellä Etelä-Kiinan merta. Noin 290 kilometrin päässä Paracelsaarilta, Kettunen kertoo perheen sijainnista merellä. 

Aluksen päällikön tuntemuksien mukaan keli on ehkä hieman laantumaan päin. Eilen miehistö laski ajoankkurin rauhoittaakseen aluksen tempoilua. Myös veneen purjeet laskettiin vauhdin hidastamiseksi. Tällöin purjeiden antama vakaus kuitenkin väheni.

Perheen kulkuneuvona on 13-metrinen teräsrunkoinen purjevene, joka on suunniteltu avomerikäyttöön. Veneessä on kaksi aikuista ja kaksi teini-ikäistä lasta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme