Mainos
Mainos

Saarretut pakolaiset ja poliisi ottivat yhteen Makedonian rajalla

Makedonian poliisi käytti kyynelkaasua satoihin lähinnä pakistanilaisiin pakolaisiin, jotka yrittivät tulla maahan Kreikasta keskiviikkona.

Pakolaiset ovat matkalla pohjoisempaan Eurooppaan.

Noin 1 500 pakistanilaista, marokkolaista ja iranilaista pakolaista on ollut jumissa ei-kenenkään-maalla Kreikan ja Makedonian rajalla jo viikkoja, sillä maat alkoivat erotella rajojen yli päästettäviä pakolaisia. Makedonia ja Kreikka päästävät rajan yli vain Syyriasta, Irakista ja Afganistanista tulevat pakolaiset.

Protestit olivat kyteneet epätoivoisten kylmässä säässä teltoissa asuvien pakolaisten keskuudessa jo päiviä kreikkalaisen Idomenin kaupungin lähellä.

Keskiviikkona väkivaltainen tilanne syntyi, kun noin 200 ihmiseltä evättiin pääsy Makedoniaan ja he alkoivat kävellä pitkin useiden kilometrien pituista korotettua aitaa vaihtoehtoista sisäänpääsyä etsien.

Makedonian poliisi kohdisti kyynelkaasua pakolaisiin, jotta joukkoa saataisiin kauemmas. Poliisit ampuivat myös varoituslaukauksia ilmaan, silminnäkijä kertoi uutistoimisto Reutersille.

Illansuussa noin 500 pakolaista tukki rajanylityspisteen.

– Jos me emme pääse rajan yli, kukaan ei pääse, he huusivat.

Tunnelma alueella oli kiristynyt jo viikonloppuna sen jälkeen, kun eräs ilmeisesti marokkolainen pakolainen sai sähköiskun ja vakavia palovammoja kiivettyään junavaunun päälle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme