Mainos
Mainos

Säästöleikkuri poistaa portugalilaisten vapaapäiviä

Talouskriisissä kamppailevat portugalilaiset joutuvat säästöjen nimissä luopumaan neljästä yleisestä vapaapäivästä.

Portugalin hallitus on päässyt Vatikaanin kanssa sopimukseen kahden uskonnollisen vapaapäivän lakkauttamisesta viideksi vuodeksi ensi vuoden alusta lähtien. Lisäksi lakkautetaan kaksi maallista vapaapäivää toistaiseksi.

Toinen katolisista juhlapäivistä on Kristuksen ruumiin ja veren juhla, jota vietetään helluntain jälkeisenä torstaina.

Torstaille osuvat vapaapäivät ovat Portugalissa merkinneet monille pitkää viikonloppua, sillä varsin tavallista on jäädä pois töistä myös perjantaina - luvalla tai luvattomasti.

Toinen hyllylle laitettavista kirkollisista juhlapäivistä on pyhäinpäivä, jota katolisissa maissa vietetään marraskuun 1. päivänä.

Portugalilaiset joutuvat luopumaan toistaiseksi myös kahdesta kansallisen historiansa juhlapäivästä.

Joulukuun ensimmäistä päivää on maassa vietetty sen kunniaksi, että Portugali vuonna 1640 vapautui Espanjan 60 vuotta kestäneestä herruudesta.

Lokakuun viides on puolestaan muistuttanut Portugalin julistautumisesta tasavallaksi. Viimeinen kuningas Manuel II joutui luopumaan vallasta vuonna 1910.

Portugalin hallitus toivoo vapaapäivien lisäävän tuottavuutta. Aiempia talouden tehostamistoimia ovat olleet julkisen sektorin palkkojen leikkaukset ja veronkorotukset.

(MTV3 - Público - Diário de Notícias - SIC)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme