Mainos
Mainos

Säästöt uhkaavat Saksan rautateitä

Saksan rautateiden työntekijöiden mielestä jatkuvat säästöt uhkaavat kiskoliikenteen turvallisuutta. Toistasataa kuolonuhria vaatineesta onnettomuussarjasta huolimatta rautatiet jatkaa uudistuksia ja saanerauksia.

Eschedessä, Keski-Saksassa, viime heinäkuussa nopea ICE-juna suistui raiteilta ja törmäsi siltaan. ihmistä kuolee. Escheden jälkeen raideliikenne on ollut kuin kirottu. Pelkästään tänä vuonna on tapahtunut yli kymmenen vakavaa onnettomuutta.

Työntekijöiden mukaan Deutsche Bahn saa syyttää itseään syvästä kriisistä. Katkerimpien rautatieläisten mielestä yhtiön johto olisi tyytyväisin, jos veturinkuljettaja tarjoilisi vielä joutohetkinään ravintolavaunussa.

Kaikkia, myös liikenteen ja junien turvallisuudesta vastaavaa henkilökuntaa, on vähemmän. Joka tapauksessa työpaikkojen vähentäminen Saksan rautateillä jatkuu. Pahimmillaan vuoteen 2002 mennessä joka kolma työpaikka joutuu vasaran alle.

Irtisanomisia perustellaan laskevilla matkustajamäärillä. Turvallisuusriskin uskotaan osaltaan karkottavan ihmisiä.

Escheden onnettomuudesta huolimatta ei nopeiden junien käyttöä eikä vauhtia ole hillitty. Päinvastoin. Uusi nopeampi ja Deutsche Bahnin mukaan myös turvallisempi junasukupolvi on tulossa. Samaan aikaan veturinkuljettajien koulutusaikaa lyhennetään 18 kuukaudesta seitsemään kuukauteen.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme