Mainos
Mainos

Sabiran kohtalon käsittely alkoi Algerian hovioikeudessa

Algeriaan kaapatun suomalaisen pikkutytön, Sabiran, palautus hänen äidilleen takaisin Suomeen oli ensimmäisessä käsittelyssä algerialaisessa hovioikeudessa tänään.

Sabiran äidin Heli Nurmisen asianajaja esitteli oikeudelle sekä Suomen että Algerian tuomioistuinten päätökset, joiden mukaan lapsen huoltajuus kuuluu suomalaiselle äidille. Niihin vedoten hän esitti Sabiran palauttamista äidilleen Suomeen.
-Paikalla oli myös Sabiran isän asianajaja - tosin ilman esittelyoikeutta, mutta kuitenkin siltä varalta, että hänelle olisi voitu esittää oikeusistunnossa kysymyksiä, kertoi Suomen asiainhoitaja Carl-Eri Smedslund.

Seuraavassa hovioikeudenistunnossa 17. kesäkuuta on vuorossa Sabiran isän kuuleminen ja altavastaajana ilman esittelyoikeutta on silloin puolestaan äidin asianajaja. Sitä seuraavassa, jälleen kahden viikon päästä tapahtuvassa istunnossa, hovioikeuden pitäisi Smedslundin saamien tietojen mukaan tehdä ratkaisunsa eli aikaisintaan heinäkuun alussa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme