Mainos
Mainos

Sabri: Irak valmis hyväksymään brittiasetarkastajat

Irak on valmis ottamaan vastaan ryhmän brittiläisiä asetarkastajia tutkimaan, pitävätkö Britannian hallituksen väitteet paikkansa, sanoi Irakin ulkoministeri Naji Sabri tänään Kairossa. Britannian hallituksen selonteon mukaan Irak kehittelee joukkotuhoaseita.
"Irakilla on valmiit suunnitelmat biologisten ja kemiallisten joukkotuhoaseiden käyttämisestä ja maa on valmis hyökkäykseen alle tunnin varoitusajalla", kertoo brittihallituksen tuore raportti.

Britannian pääministerin Tony Blairin (kuvassa) mukaan Irakilla on valmiit suunnitelmat biologisten ja kemiallisten joukkotuhoaseiden käyttämisestä.

Britannian parlamentin ylimääräisessä kokouksessa puhuneen Blairin mukaan Irak voisi aloittaa hyökkäyksen joukkotuhoaseilla vain 45 minuutin varoitusajalla. Blairin esittelemässä muistiossa todetaan myös, että Irak jatkaa joukkotuhoaseiden kehittelyä ja että sillä on "merkittäviä määriä" uraania. Uraani on välttämätöntä ydinaseiden valmistuksessa.

Brittihallituksen raportin on määrä vakuuttaa maan parlamentti Saddamin tuhoaikeista ja saada siunaus Yhdysvaltain ja Britannian yhteiselle sotaretkelle Irakiin. Raportti perustuu suurimmaksi osaksi salaiseen tiedustelumateriaaliin.

Irak on jo ehtinyt tuomita raportin "perusteettomaksi".

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme