Mainos
Mainos

Saddam ei mukana USA:n autosaattueiskussa?

Amerikkalaiset sotilaslähteet kertovat, että tiedot, joiden mukaan Saddam Hussein olisi ollut saattueessa, johon USA iski, perustuvat lähinnä toiveajatteluun.

Useita syyrialaisia loukkaantui iskussa, jonka amerikkalaiset tekivät viime viikolla Irakin ja Syyrian rajalla liikkunutta autosaattuetta vastaan. Näin ilmoitti Yhdysvaltojen puolustusministeriö Pentagon. Pentagon myönsi, että isku tehtiin ehkä Syyrian puolella rajaa.

Amerikkalaisissa tiedotusvälineissä on arveltu, että Irakin kukistettu presidentti Saddam Hussein ja hänen poikansa Uday olivat ehkä saattueessa. Nämä tiedot ovat kuitenkin amerikkalaisten sotilaslähteiden mukaan "toiveajattelua".

Pentagonin tiedottaja Gary Keck sanoi, että tapahtumapaikkaa tutkitaan edelleenkin. Hänen mukaansa ei ole tiedossa, oliko iskussa haavoittuneiden joukossa irakilaisia.

Yhdysvallat on ilmoittanut vain, että kyseessä oli sotilasoperaatio "johtajakohdetta vastaan". Isku tehtiin torstaina saattueen ollessa matkalla Irakista Syyriaan.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme