Mainos
Mainos

Saddam: En pelkää Yhdysvaltoja

Saddam Hussein on julistanut televisiopuheessa ettei pelkää Yhdysvaltojen uhkailuja.

Irakin presidentti Saddam Hussein sanoi aamupäivällä kaikkialle arabimaailmaan suorana televisioidussa puheessaan, ettei hän pelkää Yhdysvaltain uhkaa. Saddam ilmoitti myös, että Irak on valmiina vastaamaan mihin tahansa hyökkäykseen.

Amerikkalaisten hyökkäys arabeja ja muslimeja vastaan on tuomittu epäonnistumaan, Saddam varoitti Yhdysvaltoja.
-Kaikki imperiumit ja pahat ruumisarkkujen kantajat on haudattu sairaine unelmineen, kun he ovat yrittäneet vahingoittaa arabeja ja muslimikansoja, Saddam sanoi.

Saddamin puhe televisioitiin myös moniin muihin maailman maihin. Irakin johtaja puhui Iranin ja Irakin välisen sodan loppumisen vuosipäivänä. Saddam vaati myös YK:n turvallisuusneuvostoa vastaamaan Irakin äskettäin lähettämiin kysymyksiin. Hän lisäsi, että YK:n tulee kunnioittaa kauppapakotteisiin liittyviä velvoitteitaan. YK asetti pakotteet 1990 Irakin tunkeuduttua Kuwaitiin.

(MTV3-STT)

Satelliittikuvat osoittavat Yhdysvaltojen rakentavan uutta lentotukikohtaa Qatariin, sanoo majuri Kaarle Lagerstam Maanpuolustuskorkeakoulusta.

(Huomenta Suomi 08.08.2002)

(Kymmenen uutiset 08.08.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme