Mainos
Mainos

Saddam Husseinilla syöpä

Irakin presidentti Saddam Hussein on sairastunut syöpään. Lontoossa ilmestyvä arabilehti kertoo, että Saddam Husseinilla on todettu imusolmukesyöpä, jota aletaan hoitaa kemoterapialla.

Saddam on sairastunut syöpään, kertoo irakilaislehti.

Irakin presidentillä Saddam Husseinilla on todettu imusolmukesyöpä, keroo arabilehti Asharq al-Awsat tämän päivän numerossaan. Lehti kertoi lisäksi, että Saddam on määrännyt nuorimman poikansa Qussayn johtamaan perheneuvostoa, joka ottaa maan johdon siinä tapauksessa että Saddam kuolee. Länsimaisissa tiedotusvälineissä on useaan otteeseen esitetty vahvistamattomia tietoja Saddamin heikkenevästä terveydentilasta, mutta arabilehti kertoi ensimmäistä kertaa presidentin sairauden yksityiskohdista.

Lehden tietojen takana on nimettömänä pysyttelevä "erittäin hyvämaineinen arabilääkäri". Hänen mukaansa Saddam suostui hoitoon kärsittyään niveltulehduksista, hengitysvaikeuksista, näön heikkenemisestä ja väliaikaisista muistinmenetyksistä. Saddamin hoitoa varten on palkattu viisihenkinen lääkäriryhmä, johon kuuluu lääkäreitä Ranskasta, Saksasta ja Ruotsista. Yksi presidentin palatseista Baghdadin esikaupunkialueella on muutettu yksityisklinikaksi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme