Mainos
Mainos

Saddam kehottaa jatkamaan taistelua

Irakin presidentti Saddam Hussein kehotti perjantaina maan televisiossa luetussa puheessa irakilaisia jatkamaan taistelua. Saddamin puheen irakilaisille luki tiedotusministeri Mohammed Saeed al-Sahaf.

-Veljet, taistelkaa heitä vastan. Taistelkaa heitä vastaan öin ja päivin. Tehkää islamin maasta palo, joka tappaa heidät ja polttaa heitä, missä ikinä he kulkevatkin. Ja Jumala kaikkivaltiaan käden kautta he palavat helvetin tulessa, puheessa sanottiin. Viime tiistaisessa televisiopuheessa, jota Saddam ei sitäkään esittänyt itse, presidentti julisti niin sanotun pyhä sodan maahantunkeutujia vastaan.

Tänään Saddam sanoi irakilaisten voiton olevan varma. -Me uskomme Jumalaan, ja hän antaa meille voiton, niin kuin hän on luvannut uskovaisille, puheessa sanottiin.

Valtaosa Bagdadia oli perjantaina ilman sähköä, joten suurin osa ihmisiä ei voinut seurata televisiota. Saddamin puhe aiottiin ilmeisesti lukea myös radiossa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme