Mainos
Mainos

Saddam kiistää perheensä paenneen Irakista

Irakin johtajan Saddam Hussein kiistää, että hänen perheensä olisi paennut Irakista. Saddam kertoi tiedotteessaan, että tiedot perheen pakenemisesta ovat Yhdysvaltain kertomia valheita.

"Saddam Husseinin ja hänen lähipiirinsä kohtalo on sidottu Irakin kansan kohtaloon", televisiossa luetussa tiedotteessa todettiin.

Aiemmin ulkomaisessa mediassa on esitetty epäilyjä, joiden mukaan Saddamin toinen vaimo, Sajida olisi paennut tyttäriensä kanssa Irakista.

Saddam esiintyi televisiossa poikansa kanssa

Eilen Saddam Hussein esiintyi maan televisiossa poikansa Udayn kanssa.Udayta näytettiin julkisuudessa tiettävästi ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Yhdysvallat ja Britannia hyökkäsivät Irakiin. Irakin televisio julkaisi kuvamateriaalia Saddamin ja Udayn sekä muiden korkea-arvoisten viranomaisten pitämästä kokouksesta vain kolmisen tuntia liittoutuman tekemien ilmaiskujen jälkeen.

Liittoutuman sodanjohto epäilee, että Irakin television raportit Saddamista ovat nauhoitettuja. Amerikkalaisten ja brittiviranomaisten mukaan niillä pyritään vain kumoamaan huhut Saddamin kuolemasta tai haavoittumisesta.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme