Mainos
Mainos

Saddam: Yhdysvallat ei voi koskaan syrjäyttää minua

Heinäkuun 17. päivän vallankumouksen vuosipäivän kunniaksi puhunut Saddam Hussein ylisti kansaansa, "joka on vahvana kohdannut epäoikeudenmukaisuuden ja aggression."

Irakin presidentti Saddam Hussein sanoi tänään televisioidussa puheessa, että Yhdysvallat liittolaisineen ei kykene syrjäyttämään hänen hallintoaan.

Saddam puhui hänen Baath-puolueensa valtaan nostaneen heinäkuun 17. päivän vallankumouksen 34. vuosipäivän kunniaksi.

-Heinäkuun vallankumous palaa kertoakseen kaikille maailman pahoille, tyranneille ja sortajille: ette koskaan voita minua. Ette koskaan! Vaikka liittyisitte kaikki yhteen kaikkialta maailmasta, ja kutsuisitte kaikki paholaisetkin rinnallenne, Saddam sanoi puheessaan.

Saddam ylisti Irakin kansaa, joka "vahvana kohtaa epäoikeudenmukaisuuden ja aggression, ja kieltäytyy antamasta tyrannin ja hänen tukijoidensa nuolten murentaa henkeään".

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sanoi viime viikolla, että Yhdysvallat aikoo käyttää kaikkia mahdollisia keinoja Saddamin hallinnon kaatamiseksi. Hän on aiemmin sanonut Irakin olevan osa "pahan akselia", tukevan terrorismia ja valmistavan joukkotuhoaseita. Irak on kiistänyt syytökset.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme