Mainos
Mainos

Saddamin avustajien teloitus lykkääntyy jälleen

Lykkääntymisen uskotaan johtuvan kansainvälisen yhteisön painostuksesta. Irakin pääministerin mukaan kuolemantuomiot ovat maan sisäinen asia.

Irakin entisen presidentin Saddam Husseinin läheisten avustajien teloitus on jälleen lykkääntynyt. Kuolemantuomion täytäntöönpanon ajankohtaa ei ole vielä päätetty, sanoo Saddam Husseinin hirttämistä todistamassa ollut irakilainen kansanedustaja.

- Teloituksen päivämäärää ei ole vielä päätetty. Meillä on aikaa vielä tammikuun 25. päivään asti, sanoi Sami al-Askari viitaten tuomioon, jonka mukaan kuolemantuomio on pantava täytäntöön 30 päivän kuluessa tuomion vahvistamisesta vetoomustuomioistuimessa.

Saddamin velipuoli Barzan al-Tikriti sekä entinen päätuomari Awad al-Bander oli alun perin tarkoitus teloittaa viime lauantaina samaan aikaan Saddamin kanssa. Teloitusta kuitenkin lykättiin ensin torstaihin ja torstaina viime hetkellä sunnuntaihin. Al-Tikriti ja al-Bander, kuten Saddamkin, tuomittiin kuolemaan vuonna 1982 tapahtuneesta Dujailin kylän joukkomurhasta.

YK:n pääsihteeri vaatii teloitusten lykkäämistä Irakissa

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon vaatii Irakin hallitusta pidättäytymään lähipäiviksi suunnitelluista teloituksista.

Lisäksi YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Louise Arbour vaati jo aikaisemmin Irakin presidenttiä Jalal Talabania estämään teloitukset.

Irakin pääministeri Nur al-Maliki vakuutti kuitenkin, että entisen hallinnon edustajien tuomiot pannaan täytäntöön. Hän painotti, että Saddam Husseinin ja tämän lähimpien avustajien kuolemantuomiot ovat Irakin sisäinen asia.

- Me sovellamme lakia niihin, jotka ovat tehneet väärin Irakin kansalle ja joiden kädet ovat veren tahrimat, pääministeri sanoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme