Mainos
Mainos

Saddamin poika pääsi sairaalasta

Murhayrityksestä toipunut presidentti Saddam Husseinin vanhin poika Uday on päässyt kotiin sairaalasta. Irakin virallisen uutistoimiston mukaan 33-vuotias Uday on nyt täysin toipunut.

Udayta vastaan hyökättiin joulukuun puolivälissä Bagdadissa. Häneen kerrottiin osuneen neljätoista luotia, ja hän oli ilmeisesti ainakin osittain halvaantunut iskun jälkeen.

Udayn johtama Irakin nuorisotelevisio keskeytti tänään ohjelmansa kertoakseen uutisen presidentin pojan toipumisesta. Televisio ei kuitenkaan näyttänyt Udayta lähtemässä sairaalasta.

Saksalaiset lääkärit leikkasivat Udayn huhtikuussa, ja diplomaattien mukaan myös ranskalaiset ja kuubalaiset lääkärit ovat hoitaneet häntä. Irakin viranomaiset eivät ole kertoneet pidättäneensä ketään murhayrityksen johdosta. Uday itse on syyttänyt iskusta iranilaisia, joita vastaan Irak kävi sotaa lähes koko 80-luvun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme