Mainos
Mainos

Saddamin tyttäret saivat turvapaikan Jordaniasta

Jordanian kuningashuone on ilmoittanut suojelevansa Saddamin kaksi tytärtä ja heidän lapsensa humanitaarisista syistä.

Jordanian viranomaiset ovat ilmoittaneet, että maan kuningas Abdullah on myöntänyt turvapaikan Irakin entisen johtajan Saddam Husseinin tyttärille.

Irakin kukistumisen jälkeen Saddamin kaksi tytärtä, Raghad ja Rana, pakenivat lapsineen Syyrian puolelle, mistä matka jatkui nyt Jordaniaan. Asiasta kertoi nimettömänä pysyttelevä Saddamin sukulainen uutistoimisto AFP:lle. Sukulaisella ei ollut tietoa Saddamin vaimon kohtalosta.

Jordanian kuningashuone on ilmoittanut suojelevansa Saddamin tyttäriä ja heidän yhdeksää lastaan humanitaarisista syistä. Tyttäret olivat aiemmin hakeneet tuloksetta turvapaikkaa Britanniasta ja Yhdistyneistä Arabiemiraateista.

Saddamin poikien ilmiantajalle palkkio

Yhdysvallat ilmoitti eilen aikovansa maksaa kaikkien aikojen suurimman palkkion Udai ja Qusai Husseinin ilmiantajalle. Yhdysvaltain ulkomisteri Colin Powell vahvisti, että ilmiantajalle luovutetaan 30 miljoonan dollarin palkkio. Yhdysvallat pitää näin sanansa, jonka mukaan se lupasi Saddam Husseinin poikien ilmiantajalle 15 miljoonaa dollaria kumpaisestakin.

Udai ja Qusai Husseinista maksettu palkkio on suurin summa, jonka Yhdysvallat on koskaan maksanut.

Yhdysvaltain joukot surmasivat Udai ja Qusai Husseinin puolitoista viikkoa sitten.
(MTV3-AFP-STT)

(Aamu-uutiset 01.08.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme