Mainos
Mainos

Sadia on yksi lukemattomista lapsimorsiamista: saadaanko lapsiliitoille viimein loppu?

Bangladeshilainen Sadia meni naimisiin 14-vuotiaana ja sai tyttären teini-ikäisenä. Koulu jäi kesken vanhempien tahdosta.

Sadia tapasi miehensä ensimäistä kertaa hääpäivänään. Nuorella tytöllä ei ollut juurikaan tietoa, mitä hänen pitäisi  tulevana morsiamena tehdä. Tytön isoäiti oli itsekin joutunut nuorena naimisiin ja hän kertoi Sadialle, hieman siitä, mitä hääyönä tapahtuisi.

Pian häiden jälkeen Sadia tuli raskaaksi. Raskausaika oli vaikea ja Sadian vauva, Habiba, oli vaarassa kuolla synnytykseen.

Lopulta lapsi syntyi terveenä keisarinleikkauksella. Sadian huolet eivät kuitenkaan ole ohi. Eniten hän pelkää sitä, että myös hänen tyttärensä joutuu aikanaan lapsimorsiameksi.

Sadian koko tarinan voi lukea Plan-järjestön verkkosivuilta englanniksi.

Saadaanko lapsiliitot loppumaan?

Sadian tarina on yksi lukemattoman monista. Esimerkiksi Afrikassa aivan liian moni tyttö joutuu yhä naimisiin teini-ikäisenä. Unicef varoittaa, että lapsivaimojen määrä mantereella saattaa jopa tuplaantua lähivuosikymmeninä. Järjestö ennustaa, että Afrikassa on vuoteen 2050 mennessä 310 miljoonaa lapsimorsianta.

Afrikassa on kuitenkin ryhdytty kamppailuun lapsiavioliittoja vastaan. Afrikan unioni aloitti viime vuonna laajan kampanjan, jolla pyritään saamaan lapsiavioliitot kuriin.

Nyt asia on jälleen esillä. Afrikan unioni aloitti eilen Sambiassa kokouksen, jonka yhtenä tavoitteena on vauhdittaa entisestään lapsiavioliittojen vastaista kamppailua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme