Mainos
Mainos

Saharan helleaalto kipuaa lähelle Suomea

Voimakas helleaalto on nousemassa Saharasta itäiseen Eurooppaan. Tämän hetken ennusteen mukaan helle ulottuisi ensi viikon alussa aina Etelä-Baltiaan asti.

Euroopan suursäätilaan on nyt tulossa iso muutos. Itäisellä Välimerellä ja Itä-Euroopassa päästään laajalti helteisiin tällä ja ensi viikolla.

– Saharasta virtaa hyvin lämmintä ilmaa Eurooppaan. Helleaalto kaartuu Itä-Euroopan kautta kohti Venäjää, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Keskiviikkona lähes 30 asteeseen voidaan päästä esimerkiksi Kreikassa ja Turkissa. Viikon edetessä ja ensi viikon alussa helteinen ilmamassa voi yltää Italiaan, Saksaan, Puolaan sekä Baltian eteläosaan. Helleaallon pohjoispuolella kulkee kuitenkin sateiden ja ukkosten vyöhyke.

– Ensimmäistä kertaa tänä keväänä helteet tulevat näin lähelle Suomea. Tämän helleaallon reitti määrittelee myös Suomen ensi viikon säätä. Vapun säätä on kuitenkin vielä mahdoton ennustaa. Vappuna voi olla lähes kaikkea räntäsateista lämpimään, toteaa MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Suomen ja maailman säätiedot löydät MTV3:n sääsivustolta.

Katso videolta ennuste itäisen Euroopan helleaallosta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme